Joe Biden, gest bizar în direct. Ce a făcut la finalul unui interviu, într-un platou de televiziune. Video

de: Ana Anițoiu
30 06. 2023

Joe Biden a atras atenția presei din străinătate cu un gest bizar pe care l-a făcut în direct, joi după-amiază, la finalul unui interviu pe care l-a dat într-un platou de televiziune. Președintele Statelor Unite ale Americii nu a ținut cont de faptul că încă era filmat.

Gestul pe care l-a făcut Joe Biden în direct. Reacția Casei Albe

Președintele american a făcut o excursie de o zi la New York pentru a strânge bani pentru campania sa prezidențială. Prima sa oprire a fost la „30 Rock”, pentru a da un interviu în cadrul emisiunii ”Deadline: Casa Albă” de la MSNBC, prezentată de Nicolle Wallace, care a lucrat anterior pentru republicani, inclusiv pentru președintele George W. Bush și pentru regretatul senator John McCain.

În timp ce președintele american și prezentatoarea emisiunii încheiau interviul, Joe Biden s-a ridicat, i-a strâns mâna lui Nicolle Wallace și a plecat din platou, în timp ce aceasta era încă în emisie.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, a scris pe Twitter că gestul lui Biden a reprezentat o „mișcare de putere”, după ce Mediaite a publicat pe Twitter o știre cu titlul „Biden părăsește ciudat platoul MSNBC în timp ce este încă în direct”.

Joe Biden, momente ce au ridicat semne de întrebare

Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, a mai trecut prin momente ce au ridicat semne de întrebare cu privire la starea lui de sănătate. De exemplu, la începutul acestei luni, președintele american a căzut pe o scenă, joi, la ceremonia de absolvire de la Academia Forţelor Aeriene americane.

Directorul de comunicare al Casei Albe, Ben LaBolt, a scris atunci pe Twitter că președintele se simte bine și că incidentul a avut loc pentru că era un sac cu nisip pe scenă.

De asemenea, Joe Biden l-a numit pe Rishi Sunak ”domnule președinte”, înainte de a se corecta. ”Domnule președinte? Tocmai v-am retrogradat”, a glumit el ulterior, în timpul vizitei premierului britanic la Washington.

Recent Joe Biden s-a exprimat greșit, de două ori în 24 de ore, atunci când a discutat despre invazia rusă în Ucraina. Președintele american s-a referit la aceasta ca la ”războiul din Irak”.